Açıklama
FRİCOGouda Kimyonlu Parça150 Gr X 10 AdDünyanın en çok bilinen ve tüketilen peynirlerindendir. Spesifik bir peynir cinsinden çok üretim tekniğini ifade eder. Peynir mayalanıp, peynir altı suyu süzüldükten sonra kalan çökelti tekrar temiz suyla yıkanır, bu sayede laktik asit oluşumu azaltılarak daha tatlımsı bir peynir elde edilir.
Eriyebilen bir peynirdir bu sebeple kahvaltılardan pizzalara kadar geniş bir yelpazede kullanılır. Geleneksel olarak inek sütüyle yapılsa da, koyun, keçi sütüyle de üretilen çeşitleri mevcuttur. Kaynağı: İnek. Yağ: %31. Olgunlaştırma: 1 – 36 ay. Sınıf: Yarı sert. Kullanım Alanları: Peynir tabakları, açık büfeler, pizzalar, salatalar, sandviçler, unlu mamuller. Kimyonlu İçine kimyon taneleri katılmış peynirin kimyon tat ve aroması ile buluşmuş halidir.