Açıklama
LACTİMAEmmental Dilimli130 Gr X 10 Adİsviçre Emmenthal üretimi, İsviçre kantonunda veya Bern bölgesinde Emme nehri vadisinde 13. yüzyıldan başlar. İsviçre’nin en eski peyniridir ve İsviçre gastronomi mirasının ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilir. Bölgenin mandıralarında üretilen Emmenthal, coğrafi işaretli ve korumalı statüsünden yararlanır ve bu statü belirlenmiş alanlarda yalnızca ot ve samanla beslenen ineklerden elde edilen taze çiğ (pastörize edilmemiş) sütten yapılmasını gerektirir. Hiçbir katkı maddesi veya genetiği değiştirilmiş içerik olmadan yapılan süt ile yapılması zaruridir.
Emmenthal (Emental, Emmentaler ve Emmenthaler olarak da bilinir.) inek sütünden yapılan pürüzsüz, yarı sert bir peynirdir. Sert, yoğun bir gövdeye ve sert yenmez bir kabuğa sahiptir. Pürüzsüz ve tereyağlı, cevizli, meyveli ve tam aromalıya kadar değişik tat çeşitliliğine sahiptir. Genç, klasik Emmenthal en az dört aylıktır, hafif ve meyvemsidir notalara sahiptir.Rezerv Emmenthal en az sekiz aylıktır ve daha besleyici ve aroması daha güçlüdür. Ve mağarada yaşlandırılmış Emmenthal en az 12 aylıktır ve tadı daha keskin ve karmaşıktır