Açıklama
MİLKEESECheddar Dilimli1 Kg X 5 Adİnek sütünden yapılır.
İdeal olgunluk süresi 5-6 yıldır. Yapım yerlerine ve bekleme olgunlaştırma sürelerine göre şekli ve aromaları değişir.
Yavaş olgunlaştırılan Cheddar Peyniri nemini kaybeder, daha kuru bir tekstür ve kabuğa sahip olur.
Doğal rengi açık sarı olmakla beraber bitkisel boya maddeleri katılarak boyanmış turuncu rengi yaygındır.
Cheddar Peyniri sert bir peynirdir.
Olgunlaştırma süresine göre yumuşak veya keskin olabilen bir tada sahiptir.
Çoğunlukla soslarda, suflelerde, et yemeklerinde, salatalarda ve pizzalarda eritme peyniri olarak kullanılır.
Köpüklü şarap ve yoğun gövdeli şaraplar (Chardonnay, Cabarnet Sauvignon, Pinot Noir) ile uyumludur.