Açıklama
Van’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan otlu peynir, kokusu ve aroması ile lezzetli bir yöresel peynir çeşididir. Özel bir lezzet olan otlu peynir, tadı, aroması ve üretim biçimiyle Van ile özdeşleşen bir süt ürünüdür. Koyun sütünden üretilen Van otlu peynirin içeriğinde birçok ot çeşidi kullanılmaktadır. Yabani nane, sirmo ve kekik otlu peynir içerisinde kullanılan otlardan bazılarıdır. Ot çeşitliliğinin fazla olması sebebiyle genellikle Van’ın Erciş ve Gevaş bölgelerinde üretilmektedir. Otlu peynir, üretiminde kullanılan lezzetli ve şifalı bitkiler sayesinde oldukça besleyici ve sağlıklı bir süt ürünüdür.
Yöre Van Otlu Peynir, Van’ın geleneksel ve sağlıklı lezzetini mutfaklarınıza taşıyor. Yöre markası Van Otlu Peynir ürünü, kendine has kokusu, aroması ve tadı ile sofralarınızda sağlıkla ve lezzetle tüketebileceğiniz bir besindir. Yöre Van Otlu Peynirin üretiminde kullanılan otlar, çiçeklenme döneminde yaylalardan toplanarak hazırlanan peynire eklenmektedir. Van Otlu Peynir, kendi salamura suyunda bekletildiğinden tuzlu bir peynirdir. Ancak peyniri az tuzlu veya tuzsuz tüketmek isterseniz birkaç dakika ılık suda beklettiğinizde salamura suyundan arındığını göreceksiniz. Yöre Van Otlu Peynir ürününü kahvaltılarınızda tüketebileceğiniz gibi böreklerinize ve çöreklerinize ekleyerek de lezzet katabilirsiniz.