Açıklama
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan domates, tencere yemeklerinin ve sosların da ana malzemelerinden biridir. Vitamin ve mineral yönünden oldukça zengin bir sebze olan domates, taze ve çiğ tüketilmesinin yanı sıra kurutulduğunda da oldukça sağlıklı ve lezzetli bir garnitürdür. Kurutulmuş domates, günlük C vitamini ihtiyacımızın %40’ını karşılayan bir besindir. Bunun yanı sıra iyi bir magnezyum kaynağı olan domates kurusu, kemiklerin sağlığını koruyarak vücutta enerji üretimine yardımcı olur. İnsan sağlığına faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz kurutulmuş domates, iyi bir sofra garnitürü, çerez ve atıştırmalık olarak da tüketilebilmektedir.
Domates kurusu, yağ ve baharat karışımında harmanlanarak üretilen Sosero Domates Kurusu, sofralarınıza lezzet ve renk katmak için üretilmiş bir üründür. Mevsiminde Ege Bölgesi’nden seçilen özenle seçilen domateslerin güneşte doğal yöntemlerle kurutulmasıyla elde edilen Sosero Domates Kurusu, Bursa Gemlik’teki üretim tesislerinde lezzetlendirilerek üretilmektedir.