Açıklama
Keçi peyniri, Ege bölgesinin meşhur lezzetlerinden birisidir. Ülkemizde çok tüketilen yöresel peynir çeşitlerinden olan keçi peyniri, kahvaltılarda alternatif lezzet arayanların birinci tercihi olmaktadır. Kalsiyum, fosfor ve demir yönünden zengin olan köy keçi peyniri, keçi sütünden üretilen lezzetli bir süt ürünüdür. Keçi peynirinin inek sütü ile üretilen peynirden farkı içeriğinde A vitamini ve demir gibi minerallerin yüksek oranda bulunmasıdır. Topak köy keçi peyniri ise keçi sütünden üretilen peynirin yuvarlak hale getirilmesiyle oluşturulmaktadır. Topak köy keçi peyniri hem tadı hem de görüntüsü itibariyle kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.
Yöre Topak Köy Keçi Peyniri, Çanakkale’nin köylerinde yetiştirilen keçilerin sütlerinden orijinal üretim şekline yakın koşullarda, Çanakkale’de bulunan peynir üretim tesislerinde uzman ekipler tarafından imal edilmektedir. Topak Köy Keçi Peyniri, hem kahvaltıda hem de kızartılarak afiyetle tüketilebilir. Lezzetine hayran olacağınız Yöre Topak Keçi Peyniri ürünü yöresel peynirler kategorisinin en çok tüketilen ürünlerinden birisidir.